Виставка «Болгарська весна»

 
З 2 до 9 березня в художній галереї «Митець» Київської організації Національної спілки художників України (вул. Велика Васильківська, 12) буде проходити виставка «Болгарська весна». Виставка присвячена 140-й річниці визволення Болгарії від Османського іга. 
Організатори - Посольство Болгарії в Україні, Асоціація болгар України, Товариство болгарської культури «Родолюбіє» та художня галерея «Митець». 
Прагнення до Незалежності - одна з головних рис, які пов’язують Україну та Болгарію. Давні дружні стосунки, культурна, етнічна та мовна близькість наших країн надають нові можливості для процесу взаємного проникнення культур, який в наш час набув надзвичайно важливий характер.
В експозиції виставки представлені роботи відомих болгарських художників (Йордана Мажлекова, Івана Стоянова), українських митців, які мають болгарське походження (Лариси Пуханової, Володимира Філатова, Олександра Кари, Павла Баламаджі, Івана та Злати Шишман, Петра та Лариси Чакір, Ганни Харченко-Баламаджі) та художників, які щиро люблять Болгарію, неодноразово бували та писали мальовничі болгарські краєвиди (Олексія Возіянова, Віктора Медведєва, Оксани Стратійчук, Віталія Призанта, Ганни Примакової, Олексія Бідношея, Оксани Картавцевої, Вадима Жуковського, Тетяни Діденко та Ольги Шишман).
Живопис, графіка та скульптура, що представлені на виставці -– це відгук душі художників на поетичну красу Болгарії, глибока повага до її історичних постатей та культурних цінностей.
 
Тел. для довідок : +38 044 234 40 06

25.02.2018