Духовний світ Юрія Базавлука

Сумське земляцтво у місті Києві
Центральна районна бібліотека ім. Івана Франка 
 
Духовний світ Юрія Базавлука
Виставка присвячена пам’яті Миколи Омеляновича Макаренка  археолога, мистецтвознавця, художника, музеєзнавця, пам’яткаоохоронця, громадського діяча(1877-1938)
 
За радянських часів ім’я українського патріота було викреслене зі шпальт історії. Перший директор музею імені Богдана і Варвари Ханенків здійснив в Україні важливі археологічні дослідження став на захист від знищення Михайлівського Золотоверхого собору.
 
Пам’ятаємо!
 
Представляємо живопис члена Національної спілки художників України Юрія Комінтерновича Базавлука.
Народився майбутній митець у Харкові, але дитинство та пори юності пройшли  в історичному місті Путивль, що на Сумщині. Останні роки успішно займався бізнесом у Києві.Тяжіння до малювання проявилося з шкільних років, наочним прикладом була творчість батька тазоряний час майбутнього митця прийшов у зрілому віці. 
Юрій Базавлук активний громадський діяч, людина, яка прагне змінити світ на краще, патріот України. Декілька знакових подій у житті остаточно спрямували філософське кредо Юрія Комінтерновича- присвятити своє життя живопису.
 
 На виставці у Центральній районній бібліотеці ім.І.Франка можна побачити картини наповнені святістю, глибоким філософським змістом, прагненням показати пріоритети духовного над матеріальним. Перед нами цикл творів присвячених сакральному мистецтву. Вражає природній дар Ю.Базавлукаволодіння розкішною прозорою палітрою та віртуозною манерою живописного письма, яке бере свої витоки з найкращих досягнень імпресіоністів.
 
Виставка відбулася завдяки спонсорської підтримки земляка Живицького Дмитра Олексійовича.
 
 
Куратор проекту Валентина Єфремова мистецтвознавець, заслужений працівник культури України
 
Київ, вул Кирилівська №117
Щодня крім…з 11 год до 18.00