Лист до міністра фінансів, пані Наталі Яресько

Лист до міністра фінансів,пані Наталі Яресько

Панi Наталя!
Звертається до Вас художник Василь Копайгоренко, що представляє мистецьку громаду Творчих майстерень 30го корпусу Києво- Печерськоi Лаври.
В серединi 90тих рокiв Ви вiдвiдали мою майстерню та майстерню Юрiя Хiмiча, де ознайомилися з нашими творами.Iсторiя цих майстерень сягає кiнця 19ст.  i   пов язана з такими видатними iменами як Рокачевський,  Iжакевич, В. Мурашко, М.Бойчук, Дерегус, Ю. Химич, С.Якутович..Крiм того в цих майстернях була розташована рисувальна школа,а в 20-30рр. школа прикладного мистецтва. Тут вчилася Марiя Приймаченко,Ганна Собачко-Шостак....
На сьогоднiшнiй день нависла загроза знищення цiєї пам ятки культури в зв язку з намаганням в багато разiв пiдвищити орендну плату художникам за користування майстернями.
Міністерство  культури нас підтримало та розробило проект внесення змін до методики розрахунку орендної плати для приміщень державної форми власності,і від вашого міністерства залежить позитивне рішення цього питання.Просимо Вашої підтримки!
Також просимо Вас зустрiтися з активом художникiв, вислухати нашi прохання та пропозицii,  i допомогти нам у виpiшеннi цiєї проблеми.
Необдуманi  дii можуть призвести до втрати цiнноi   пам ятки культури, яка репрезентує становлення украiнського мистецтва протягом столiття, i на сьогоднiшнiй день э живим мистецьким осередком з глибокими традицiями.

Прикріплюю фото з вчорашньої акції під Держмайном за збереження Лаврських майстерень та надання можливості сплачувати за аренду 1 процент від вартості будинку.