4 грудня – 17 грудня 2015 року в галереї «Майстерня» відбудеться виставка «Рефлексії підсвідомості»

Національна спілка художників України
Київська організація НСХУ
Галерея «Майстерня»
 
 «Рефлексії підсвідомості». Живопис Олександра Храпачова                                                                                              
   4 грудня – 17 грудня 2015 року
 
Прес-реліз
4 грудня – 17 грудня 2015 року в галереї «Майстерня» (Центральний будинок художників) відбудеться художня виставка «Рефлексії підсвідомості». Живопис   Олександра Храпачова. 
До уваги глядачів буде запропоновано близько 20 живописних творів та низка малюнків із серії «Рефлексії підсвідомості», над якою художник працює останнім часом.
Олександр Храпачов добре відомий поціновувачам мистецтва та спеціалістам, як майстер пленерного живопису. Географія його подорожей надзвичайно широка і охоплює практично всі куточки України, а також Китай та В’єтнам. Втім, пленер – це тільки частина творчих пошуків митця. 
Серія «Рефлексії підсвідомості» – це шлях в інший вимір і художник не може пояснити тих процесів, які відбуваються у свідомості та трансформуються в живописі: «Це можна називати як завгодно. Кожна культура та релігія мають свої визначення – ментальні плани, егрегор». 
Спостерігаючи за великими, просторовими полотнами глядач обов’язково зупиниться в роздумах від побаченого: містичний реалізм, сюр-реалізм? Втім, це – світ, який створює митець і не визначає на інтелектуальному рівні. Швидше, на підсвідомому. І самий не знає, де правда в цих полотнах. Але для художника цей шлях – більш складний, в тому числі на живописному рівні, а від того більш цікавий. І він не впевнений – коли період трансформацій скінчиться. Решту нюансів він дозволяє визначати глядачу на власний розсуд.
 
Відкриття виставки «Рефлексії підсвідомості» відбудеться 4 грудня 2015 року о 17-00 у виставкових залах Центрального будинку художника (3-й поверх).
Виставка працюватиме з 12-00 до 19-00 щодня, окрім понеділка та вівторка. Вхід – вільний. 
 
Адреса: Київ, вул. Січових стрільців (Артема), 1-5.
Телефони для акредитації: 096 72 55568 (Київстар) та 095 22 17622 (МТС) Наталія Сухоліт (куратор проекту)