Персональна виставка Катерини Корнійчук

Катерина Корнійчук
«Італійський альбом»
10.03 – 19.03. 2017
Присвята Розальбі Кар'єрі 
/ Rosalba Carriera/
Пастель
 
10 квітня о 18-00 ми відкриваємо персональну виставку Катерини Корнійчук. Виставка присвячена Розальбі Карр'єрі (італ. Rosalba Carriera (1675 — 1757) — італійській художниці доби рококо в Італії та Франції, яка працювала в техніці пастель.
 
«Коли очікуєш на зустріч з чимось дуже важливим - кожна деталь стає головною та особливою.
Вулиці - як архітектурні лабіринти…
Вікна - як таємничі лаштунки приватного життя…
Старі стіни - як кам'яні візерунки та барокові тканини.
Канали , острови, ріка Арно - артерії життя міста…
Флоренція і Венеція - це маршрут моїх спогадів . І це також, альбом моїх особистих ілюзій про Італію доби Ренесансу». 
Художник Катерина Корнійчук
 
15.03 .2017р. – виповнюється 260 років з дня смерті Розальби Карр'єри.
Після Розальби Карр'єри пастель мала свої зліти та падіння. З 19 ст. пастель здобула популярності як самодостатня техніка і тримає ці позиції до сьогодення.
 
Про пастель
Пастель - це чистий мінеральний пігмент, який є першоосновою всіх відомих натуральних фарб. Тільки для зручності він сформований і пов'язаний клеєм . Міф про крихкість і недовговічність пастельних робіт давно спростований історією живопису.
Пастель і графична, і дуже живописна!
У пастелі з'єднуються лінія і колір: нею можна малювати і писати.
Особливість пастелі в тому, що при мінімумі сполучної речовини – клею, їй покривна кольрова маса являє собою окремі частинки пігменту, які відбивають світло та випромінюють його в різні боки, надаючи кольоровому шару особливої мерехтливості, оксамитності та характерної «пастельної» м'якісті.
Пастель вимагає точності, інтуїтивного «чуття» по відношенню до обраного кольору, тому що змінити його ,в разі неточності найчастіше неможливо. Чистий пастельний тон можливо досягти лише за рахунок первинного нанесення.
Пастель - це безліч барвистих шарів просвічують крізь один одного.
Кольори пастелі ніколи не зливаються повністю і не заглушають один одного остаточно - завжди залишаються у вигляді найдрібніших частинок - тому що в пастелі немає розчинника.
Пастель тліну часу не підлягає. Вона не вигоряє на сонці, не темніє і не тріскається, не боїться температурних перепадів. Мабуть, її єдиний недолік – взазлива до дотиків - на полотні або папері вона не «застигає», а продовжує житии.. Тому для захисту -пастельні роботи вимагають зберігання під склом.
Пастель вважається елітою технікою серед митців та поціновувачів - через вимагання високої майстерності від майстра, який створює, та особливої делікатності від колекціонера, який іх зберігає. 
Пастель - це магічна техніка. Це - сяйво, примарність і казковість!» -художник Катерина Корнійчук
 
В рамках виставки відбудеться майстер-клас з пастелі – 15.03 о 12:00
Виставка триватиме до 19.03.2017. 
Галерея працює щодня з11-00 до 19-00, в суботу - до 18-00. В неділю – з 12-00 до 18-00.  Тел. 044 234 40 06