Галерея «Митець» запрошує на персональну виставку Василя Химочки «Нова реальність»/ Живопис 1-10 червня 2017

Галерея «Митець» запрошує на персональну виставку Василя Химочки «Нова реальність»/ Живопис 

1-10 червня 2017

Виставка присвячується пам’яті художника Василя Химочки (28.12.1950 – 14.06.2016). Експонуватимуться твори, написані в кінці 1990-х на початку 2000-х років. 
Живопис талановитого українського художника Василя Химочки пізнаваний серед інших робіт. Занурюючись у гру геометрично-кольорових варіацій його полотен, ми занурюємося у незбагненні візерунки, в кожному із яких мерехтить, та манить своєю нескінченністю Вічність.
Унікальна живописна манера мистця затягує глядача у складні лабіринти знаково-символічних образів.
Але до того, як Василь Химочка прийшов до свого стилю, до свого бачення, – був нелегкий шлях становлення його як людини, як митця, як мислителя. Увесь свій творчий шлях художник шукав, як він сам висловлювався, своє оптичне символічне медитативне мистецтво. 
Його роботи осяяні круговертю прадавніх символів, що непомітно та наполегливо рухають разом з нами колесо Життя.
«Занурюючись у живописні простори творів Василя Химочки, ненароком опиняєшся поза усіма мислимими рамками матеріального світу. Втрачаєш точки відліку. Кожне полотно майстра – ескізний проект вірогідної моделі Всесвіту – один із безлічі його «дактилоскопічних» відбитків. Воно демонструє перед нами світ глибинних почуттів, очищених від ілюзорних матеріальних форм».
 
 
 
Лесь Остапенко
31.05.2017