Прес-реліз плакатного проекту «Народжені Карпатами»

Прес-реліз 
плакатного проекту «Народжені Карпатами»
Галерея КОНСХУ «Митець». 11-21 серпня 2017 року
 
11 серпня 2017 року у столичній галереї «Митець» (Велика Васильківська,12) о 17.00 відбудеться відкриття плакатного проекту «Народжені Карпатами». 
Запрошуємо представників ЗМІ на урочисте відкриття!
Перед глядачем постане унікальна плакатна галерея видатних особистостей, життя та творчість яких пов’язані із Карпатським простором.
Плакатні проекти «Народжені Карпатами-І», «Народжені Карпатами-ІІ»  було створено за участю студентів і викладачів КНУКІМ, членів секції плакату та графічного дизайну Київської організації Національної спілки художників України, івано-франківських художників, як частина Локації «Art SPACE» в рамках І і ІІ Міжнародного мистецького фестивалю країн Карпатського регіону «Карпатський простір».
Започаткований 2016 року проект реалізувався у вигляді плакатної виставки в Музеї мистецтв Прикарпаття під час Першого Міжнародного мистецького фестивалю країн Карпатського регіону «Карпатський простір». Акція отримала зацікавленість публіки, позитивну пресу і пропозиції продовження портретного ряду.
  Ознакою проекту 2017 року стала участь місцевих жителів та гостей міста, котрі долучилися до виставки і допомогли скласти перелік осіб, вартих художнього опрацювання в жанрі плакату. Також відмінністю проекту став вихід на вулицю, експонування плакатів просто неба у вирі фестивалю.
Протягом дворічної історії в рамках проекту було створено 124 плакати, видано 2-а каталоги і проведено виставки на 3-х локаціях.
«Народжені Карпатами» належить до тієї категорії проектів, які ніколи не втрачають актуальності і матимуть своє продовження ще довгий час, адже кількість видатних особистостей та подій, пов’язаних із Карпатським регіоном, – невичерпна.   
Організатори проекту:
Богдан Струтинський, Голова Оргкомітету Міжнародного мистецького фестивалю країн Карпатського  регіону «Карпатський простір», генеральний директор-художній керівник Національної оперети України, народний артист України, голова НСТДУ Наталія Сухоліт, куратор Локацій «ART SPACE» та «ART SCULPTURE» Міжнародного мистецького фестивалю країн Карпатського регіону Карпатський простір»,  редактор «Operetta News», член НСХУ та НСЖУ Будник Андрій, автор концепції, голова секції плакату та графічного дизайну Київської організації Національної спілки художників України, викладач кафедри графічного дизайну та реклами Київського національного університету культури і мистецтв
 
Телефони для довідок: 096 72 55568, 095 22176 22
 
 
 
 
 
 "Богдан Ступка" - студентка Авраменко Наталя
 
  "Дракула"
 
  "Квiтка Цiсик" - студентка Шевчук Анастасiя
 
  "Леся Украiнка" - студентка Шляхтiна Ксенiя