Виставка «Креативний спротив»

Київська організація національної спілки художників України, Київський національний університет культури і мистецтв, Київський університет культури та галерея International Art Bansko (Болгарія) презентують виставку «Креативний спротив». Виставка відкривається у символічну для українців дату - 22 червня, День скорботи та вшанування пам’яті жертв війни. 
 
В експозиції представлені роботи студентів графічного дизайну двох київських університетів за місяць війни, які робилися на ноутбуках в евакуаційних поїздах, у бомбосховищах зі зникаючим електрикою та Інтернетом, під час комендантської години, аморального тиску на життя, на окупованих територіях, тощо. Ці роботи виконувалися під сирену, в стані емоційного напруження, депресії через розлуку з сім'єю і далеко від дому, але завжди з вірою в безперечну майбутню Перемогу України.
 
Сучасне плакатне мистецтво має безцінну якість швидко реагувати на події, що відбуваються у світі. Воно формує колективну думку, привертає увагу до актуальних проблем. І молоді автори продемонстрували не тільки свою громадянську позицію щодо війни в Україні, але й високий рівень виконання робіт. 
 
Серед митців, чиї роботи презентовані на виставці: Володимир Болбас-Байєр, Андрій Будник, Ірина Головко, Мелісса Лугова, Єлизавета Гунько, Інна Кіптіла, Катерина Давиденко, Микола Микитенко, Марина Перепелиця, Марія Попова, Анастасія Сидорчук. 
 
 Куратори виставки: 
 
Андрій Будник - викладач кафедри графічного дизайну Київського національного університету культури і мистецтв. Голова секції плакату та графічного дизайну Київської організації Національної спілки художників України. Заслужений художник України. Phd.
 
Анна Лавреха - заступник голови Київської організації національної спілки художників України, галерист.
 
Виставка проходить за підтримки ANN Gallery (UK/BG)
 
Відкриття відбудеться 22 червня о 17-00 за адресою : м.Бансько, вул. Вапцарова, 1
 
***************************************************************
 
Київська організація Національної спілки художників України (КОНСХУ) - творча громадська організація українських художників і мистецтвознавців Києва та Київщини заснована в 1969, яка є структурним підрозділом Національної спілки художників України. Членами КОНСХУ є близько 1500 професійних художників і мистецтвознавців.
 
Київський національний університет культури і мистецтв є лідером серед закладів вищої освіти України. Університет здійснює активну співпрацю із провідними закладами вищої освіти Англії, Німеччини, Італії, Іспанії, Угорщини, Польщі, Туреччини, Болгарії тощо. Однією з переваг студентів вишу, котрі набувають знань за інноваційними навчальними програмами, є подвійний диплом — український і європейський.
 
Галерея International Art Bansko спеціалізується на сучасному мистецтві  та презентує роботи  художників з усіх континентів, які працюють в різних напрямках. Заснована в 2016 році двома колекціонерами, щиро закоханих в живопис.
 
ANN Gallery – міжнародна галерея, яка представляє переважно творчість українських митців. Галерея займається організацією та проведенням художніх виставок відомих художників та талановитої молоді. Ann Gallery активно співпрацює з європейськими галереями та колекціонерами, формуючи і підтримуючи приватні колекції.
 
Київський університет культури пропонує широкий вибір інноваційних програм навчання на освітніх, освітньо-кваліфікаційних рівнях та ступенях, що відповідають сучасним європейським вимогам.