«Фрагменти» від трьох відомих художників

Черпаємо культуру, професійність, самобутність, оригінальність з ДЖЕРЕЛА творчого натхнення трьох відомих художників - Анни Миронової, Катерини Радько та Юрія Пшеничного. Спільна виставка під назвою "Фрагменти" відкрилася в художнійгалереї "Митець". На вернісажі були колеги по творчості, рідні, друзі... Вітали народний художник України, академік, Василь Євдокимович Перевальський, заслужений художник України, голова Київської організації НСХУ Віктор Іванович Коновал. Модератор проекту заслужений працівник культури України, мистецтвознавець, директор галереї Карина Дмитрівна Кравець. 
Настрій такий, як від побаченої веселки, вибухово піднесений,  святковий. Розкішний живопис Катерини Радько буквально магнетував погляд. Здається що загадкові фрески розкрили свою сутність, і ви занурюєтеся у таїну християнських святих Варвари  та Катерини, відчуваєте благословення від Ангела, піднятися на «Синю гору» у пошуках медитації… А за усім чаклунством спостерігає «Лев з Лацунди». Палітра витримана, з яскравими площинами чистої прозорої фарби. Художниця повертає наше уявлення до «Срібного» віку початку ХХ століття, з усіма рафінованими примарами, які панували у мистецтві. Сміливо й професійно, і недаремно, бо навчалася Катерна у таких видатних митців Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури, як професор, заслужений діяч мистецтв Галина Галинська, асісентуру закінчила у майстерні народного художника Г. Якутовича. К. Радько володар премії ім. М. Дерегуса, має Почесну грамоту Міністерства культури України, Диплом 1 ступеня у галузі естампу ім. Г. Якутовича. 
Юрій Пшеничний вміє прикрасити розсипами сполохів багаття свої композиції, які нагадують грані коштовних каменів. Природне світлове бачення помножене на авторську техніку дозволяють художнику створювати свої метаморфози. Англійський папір володіє своїми особливостями, які сприяють досягненню прозорості в процесі накладанні кольорів. А змішана техніка виконання де присутні акварель, типографська фарба, акрил лише збагачують кольорове рішення абстрактних композицій. Так ми занурюємося у таїну  творчого  процесу,  де  головує лінія та яскрава палітра. Юрій  має вищу освіту теж  закінчив НАОМА, з вдячністю  згадує своїх вчителів  народних  художників   України
М. Дерегуса, В. Чебикіна, Г. Якутовича, М. Компанійця. Йому тісно в рамках звичайної графіки, тому художник звершує сміливі експерименти в царині кольорової графіки.
Ю. Пшеничний учасник понад ста виставок. Його твори надруковані у 25 альбомах, книжках, буклетах та зберігаються у дванадцяти престижних галереях, музеях, художніх фондах України та зарубіжжя.
Анна Миронова буквально щойно здивувала київських шанувальників образотворчого мистецтва виставкою «Червоне та чорне», і ось варіації  з освітленням. Мисткиня запрошує у світ чорно-білої фотографії, де головна увага приділена коливанню світла з загадковими обрисами гілок, стеблин, листя на тлі вікна. М’яка світло-тіньова градація наповнює картини вишуканою граційністю, замріяністю, романтикою. Анна має дві вищих освіти, спочатку закінчила факультет дизайну інституту ім. М. Бойчука, а потім навчалася у майстерні вільної графіки народного художника України, професора НАОМА  А. Чебикіна. Творчі експериментив царині різних видів графічних технік впливають на художню образність творів, та свідчать про неабиякий талант художниці. Піднесений емоційний стан картин Миронової впливає на культурне та естетичне виховання соціуму.
Виставка відкрилася в знаковий в історії людства день: Християнське свято Воздвиження Хреста Господнього, день заснування медійної сіті розуму GOOGLE, Всесвітнього Дня Туризму. Я обрала ці яскраві події для побажання художникам благовловіння Божого, силиволі достойно нести свій Хрест; життевої мудрості та всесвітніх подорожей з виставками. Василь Євдокимович підкреслив, бажано щоб відродилося меценацтво, а глядачі шукали у художників автографи.Так, для певного результату потрібно підняти певний рівень культури людства взагалі. Приємно спостерігати, що старше покоління, вдало передає естафету своїх досягнень у надійні руки. Дійсно, не хлібом єдиним живе людина.
Віктор Коновал підкреслив, що ми спостерігаємо на виставці авангардні пошуки та професійну школу, за що вдячні нашій Альма-матері НАОМА. Згідна, більшість із нас вихованці цього престижного мистецького вузу. Сама назва "ФРАГМЕНТИ" спонукає до роздумів про миттєвості з яких складається наше життя, формується гармонія, завершеність, пишеться історія. 
Вписана вдаласторінка в культурно-мистецький простір столиці України. Виставка відкрита до 5 жовтня, відвідайте, наповніться життєдайною енергетикою, отримайте естетичне задоволення. 
 
Валентина Єфремова мистецтвознавець, заслужений працівник культури України, лауреат премії ім. П. Білецького, володар ордена св. Великомучениці Варвари
 
Фото Вікторії Джабарової.
 
 
    К.Радко "Сутніки"
 
 
 
 А. Миронова "Вiдлуння минулого", лак,1977
 
 
   
А. Миронова з серії фото "Проти світла ІІІ"
 
 
 
  З вичителькою Наталiєю Шевцовою
 
 
 
   Загальна
 
 
 
  Катерина
 
 
   
   Краевц, Eфремова, Перевальський, Коновал
 
 
 К. Радко  "Повідомлення" 
 
 
  Родина
 
 
  
   Ю. Пшеничний  "Композицiя 1"