Жаховський Тадеуш Валерійович

Народився в польській родині на західній Україні, в місті Тернопіль, потім сім'я переїхала до столиці України. Проживав у Польщі, Данії, Голландії, Німеччини, США. У 2008 році знову переїхав з родиною до Києва.
 
Закінчив з відзнакою Дарницьку Художню Школу в Києві, займаючись в класах Миколи Кутняхова і Аліси Забой. Надалі, будучи захопленим створенням яскравих і насичених кольором образів, працював в розробці власного авторського стилю. Найбільш близьким художнику напрямками є жанрова картина, фантазія і символічна композиція. Улюблений стиль - експресіонізм, що межує з фовізмом. 
 
Тадеуш Жаховський входить до складу міжнародної групи художників «Тральфреалізм» (Трансформація Реальності Артом, Любов'ю, Фантазією). 
 
Роботи художника знаходяться в приватних колекціях і офісах компаній в США, Голландії, Німеччині, Польщі, Україні.
 
Виставочна активність.
Персональні виставки:
 
2014 - Тур за мотивами виставки «Радісний світ кольору» картинна галерея «Wunjo-Art», Київ, Україна.
 
2014 - «Радісний світ кольору», картинна галерея «MyGallery», Київ, Україна.
 
2011 - «Радісний настрій», картинна галерея «Wunjo-Art», Київ, Україна.
 
2010 - «Запрошую до «Кольорового виміру!», картинна галерея «Wunjo-Art», Київ, Україна. 
 
 
Всеукраїнські та інші колективні виставки:
 
2015 - Участь у всеукраїнській виставці до Дня художника від Національної Спілки художників України. Центральний Будинок Художника, Київ.
 
2015 - Участь у всеукраїнській Різдвяній виставці від Національної Спілки художників України. Центральний Будинок Художника, Київ.
 
2014 - Участь у всеукраїнській виставці до Дня художника від Національної Спілки художників України. Центральний Будинок Художника, Київ.
 
2013 - 2011 - Участь у всіх колективних виставках картинної галереї «Wunjo-Art», Київ.
 
2011 - 2000 - Участь у всеукраїнськіх виставках від Національної Спілки художників України, також у інших колективних виставках різноманітних проектів.
 
 
Міжнародні виставки, конкурси, фестивали:
 
2014 - Учасник виставки міжнародного арт-фестивалю «Talent Energy Fest», Київ, Україна. 
 
2011 - Призер Міжнародного конкурсу «Санкт-Петербурзька Тиждень Мистецтв, 2011-весна», з картинами: «смузі Джаз», «Чикаго, 4:00 дня», Виставковий центр Петербурзької Спілки художників, Санкт-Петербург, Росія.
 
2011 - Учасник виставки «Дні Слов'янського Мистецтва в Берліні» в рамках Міжнародної виставки «Німецька Тиждень Мистецтва, 2011-зима», Берлін, Німеччина.
 
2010 - Переможець Міжнародного конкурсу «Український Тиждень Мистецтва, 2010-осінь», номінація: Авангардне мистецтво (Експериментальний живопис) у конкурсі професіоналів, 1-е місце з картинами: «Смуз Джаз», «Чикаго, 4:00 дня». Київ, Україна. 
 
2010 - Виставка «Український Тиждень Мистецтва 2010», Музей Сучасного Мистецтва України, Київ, Україна.
 
2009 - Призер конкурсу «Український Тиждень Мистецтва 2009», в конкурсі професіоналів «Авангардний живопис», з картиною «Скрипаль». Київ, Україна.
 
2007 - «Magnificent Mile фестиваль мистецтв», Чикаго, Іллінойс, США.
 
2006 - «Evanston Lakeshore фестиваль мистецтв», Еванстон, Іллінойс, США. 
 
2005 - «Belmont фестиваль мистецтв», Роско Виледж в Чикаго, Іллінойс, США. 
 
2004 - «Ukrainian Village фестиваль», Чикаго, Іллінойс, США.
 

 



<< повернутись