Презентація віртуальної експозиції сучасної скульптури “Умовний спосіб”

 
Чекаємо на виставці з 11-19 кожен день! 
 
11 травня у київській галереї “Митець” відбудеться презентація віртуальної експозиції сучасної скульптури “Умовний спосіб”. Виставка проходитиме в рамках масштабного проекту Volume Park. 
 
У своїх роботах відомі художники: Назар Білик, Олексій Золотарьов, Олександр Дяченко, Катерина Бучацька, Петро Гронський, Данило Шуміхін, Іван Підгайний, Аліса Забой, торкнуться питання інституціонального розвитку української культури. Вони запропонують зануритись у світ віртуальної реальності, щоб мати змогу оцінити свої реальні можливості у безмежному світі поки що віртуальних прагнень.
 
Проект є важливим прецедентом презентації співпраці сучасного мистецтва та новітніх технологій. 
Порталом у віртуальний світ мистецтва протягом презентації проекту та експозиції стануть шоломи віртуальної реальності Lenovo Explorer та потужні ноутбуки Legion Y520 від Lenovo. 
 
Інноваційний партнер проекту - компанія Lenovo.
Вхід на виставку безкоштовний 
Відвідати презентацію зможуть тільки особи що зареєструвалися за лінком: 
 
Звертаємо вашу увагу, що у реєстрації може бути відмовлено через обмежену кількість місць. 
 
Концепція проекту: 
 
Віртуальний світ, який уже доступний сучасній людині, попри всі його суперечливі властивості дозволяє уникнути незручностей та обмежень звичної реальності. Тут кожен вносить щось своє у відбудову ідеального середовища, в якому теоретично було б комфортно співіснувати всім учасникам «будівництва». Утопічність ситуації полягає в тому, що уявне втілення реальних потреб зменшує шанси на те, що їх коли-небудь буде реалізовано у дійсності. 
Такі мімікрії характерні для суспільства, особливо якщо розвиток у ньому загальмовується або навпаки прискорюється. А завищені вимоги до такого суспільства підштовхують його учасників до професійних імітацій та ситуативних пристосувань замість поступового розвитку. 
Намагання вижити в умовах постійної конкуренції та завищених стандартів часто супроводжується підміною понять, що катастрофічно впливає на подальшу долю цього суспільства. 
У проекті «Умовний спосіб» ми вирішили торкнутися болісного питання української культури — інституціонального розвитку. Блукаючи серед категорій «маємо», «прийнято мати», «хочемо мати», «вміємо», «маємо вміти» тощо, ми пропонуємо у якості експерименту зануритись у світ віртуальної реальності, щоб мати змогу, нарешті, оцінити свої реальні можливості у безмежному світі поки що віртуальних прагнень.
К.Рай 
 
У організації проекту взяли участь:
 
- ГО Конгрес активістів культури - Конгрес розвиває мережу культурного активізму та сприяє реалізації міждисциплінарних проектів. Сприяє обміну культурним досвідом, розвитку співробітництва між діячами культури різних країн, національними і міжнародними організаціями культури, встановленню зв’язків з подібними організаціями у тому числі, іноземними і міжнародними;
Сприяє розвитку креативних індустрій, розповсюдженню та популяризації досягнень української та світової культури і мистецтва
 
- ГО Київська організація НСХУ - Національна спілка художників України
всеукраїнська громадська творча організація професійних митців і мистецтвознавців.
 
- «ГО Скульптурний цех» ‐ громадська 
організація, яка об’єднує однодумців та професіоналів у сфері виготовлення скульптури та художньої освіти. Існують з 2014 року.
 
- KIEV FASHION PARK – соціально-художній меценатський проект, метою якого є популярізація українського сучасного мистецтва та українських авторів, шляхом встановлення скульптур, арт-об` єктів, арт-лав у публічному просторі Києва.
 
Розробка: Indium Lab - київська студія віртуальної та доповненої реальності. Релізовує комплексні VR/AR проекти у сфері освіти, маркетингу та розваг. Співпрацює із замовниками в Україні, Європі та на Близькому Сході.