Творчість Галини Бодякової виховує моральні цінності

Останнім часом відчується низький рівень виховання молоді, особливо дітей шкільного віку. У них не тільки бракує вільного часу для відвідування музеїв, художніх галерей, концертів, а й не виникає бажання  спілкуватися на духовні теми. Десь у вихованні загублене щось важливе та необхідне.  Відповідь нам дає Святе письмо,  де у Притчах царя Соломона чітко сказано «Привчай юнака до дороги, і він як постаріється, не відступиться з неї». Цю думку підтвердимо творчістю української художниці, філософа, письменниці Галини Бодякової, яка вміє своїми творами впливати на етичний та естетичний розвиток людини. 
Творче кредо Г.Бодякової сформувалося на принципах художньої школи Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури, яку вона успішно закінчила у 1991 році. Потім почалася власно практична школа, пошуки тлумачення тих істин, які відповідали її світогляду та почуттям. Створені нею художні образи повчальні, неймовірно зворушливі, запам’ятовуються особливою виразністю. Занурюючись у творчість художниці ми не тільки отримуємо духовну, естетичну насолоду, а й наповнюємося споконвічними цінностями які так важливі для формування гуманного суспільства.
Г.Бодякова звертається своїми творами до суспільства перевантаженого урбанізацією, жорстокістю, зневагою  до духовних принципів і пропонує шляхи для його змінення на краще.  «Говорити про поважні речі, коли це нікому не цікаво, - завдання невдячне. -  стверджує одна із героїнь казки «Кінь для майбутнього принца». Але в тому то і цінність змістовних літературних есе Бодякової, які супроводжують ілюстрації її книг, що вони хвилюють читача, збуджують уявлення. Художниця пропонує невеличкі історії сповнені глибокого змісту де герої цих оповідань, а це звірята, пташки, комахи, вміють розмірковувати і діяти як люди. Дельфінчик плаває з Кицькою, Ведмідь грається з Рибками, а навколо кружляють човники та парусники причому кожен на своїй хвилі. Іграшки перетворюються в розсудливих порадників, які вміють правильно оцінити ситуацію, підказати вірне рішення.  Художниця розповідає про море та його мешканців, де рибки весело водять хороводи, про Сірого Зайця який мріє про велику родину і дім сповнений радості, навіть про Кошенятка який захоплено слухає Клода Дебюсі!
 Галина Бодякова опанувала майже усі техніки образотворчого мистецтва олійний живопис, акварель, пастель, темперу, левкас, добре знається на оздобленні книжок, створенні плакату, станкової картини, виробляє унікальні логотипи, листівки, розмальовки для дітей, пише оповідання в яких розмірковує про життєві цінності. 
Герої її «Дивовижних історій» позбавлені страху й недовіри, вони впевнені у власні сили бо вміють товаришувати. На конкретних прикладах художниця показує як мрії збуваються, треба тільки вірити і докладати зусиль. Білий Коник мріє про море, Лисичка співає колискові, а Русалочка вміє спостерігати як оживає новий день. Художниця звертає увагу на прості бажання, але від їхнього виконання навколишній світ стає кращим, а в душі виникає піднесений настрій.
Зміст творів  Бодяковоі  повчальний, а вчинки які роблять герої її оповідань відкривають світ добра, допомагають дорослим бути терплячими та уважними… Вона малює світ дитинства наповнений відкриттями, враженнями, безліччю запитань.  Ми вже дивимося на власну проблему очима художниці, яка готова підтримати та допомогти її вирішити. Досить відкрити оповідання про «Принцесу піщаних замків» і ми знайдемо поради, які так необхідні не тільки юній красуні, а й багатьом із нас. 
Коли у людини є мета, то вона схожа на птаха високого польоту. І тоді вона живе в інших вимірах сповнена творчих ідей, натхнення, потужної життєдайної енергетики. Саме така і є художниця казкарка Г.Бодякова. З нею приємно спілкуватися, отримувати позитивні емоції, наповнюватися впевненістю у власні сили. досить красномовні твори присвячені Гарсіа Лорці, де «вітер ласка долонями обличчя Вселеної…» Вона вміє так створити художній образ, що виникає можливість власного тлумачення сюжету, продовження запропонованої теми. Яскраві малюнки її казок можуть бути  окремими картинами, існувати незалежно від текстів. Герої її творів феїчки, метелики, ведмедики, зайці, рибки, коники так знайомі нам з дитинства, але вчинки які вони влаштовують схожі на реальні життєві ситуації, і допомагають читачам стати кращими та гуманнішими. 
Чимало сюжетів Галині підказало власне життя, коли росла її донечка. Безліч запитань потребували відповідей, які б допомагали її Олександрі зрозуміти навколишній світ. Тому виникли малюнки з оригінальними сюжетами які віддзеркалювали дійсність. Оздоблені у книжки вони стали помічниками у спілкуванні та вихованні важливих рис характеру, естетичних навиків спочатку у власній родині.  Закладені стандарти в дитинстві сприяли її донечці у спілкуванні з друзями, вплинули на формування винахідливості, творчого мислення. І вона знайшла своє місце у мистецтві.
  Несподівані на перший погляд вчинки героїв художниці так знайомих нам з дитинства, насправді направляють наше уявлення на добро, спонукають до подорожей різними країнами. Галина Бодякова суто українська художниця, яка вміє показати історію власного народу. Тому в її арсеналі козаки-мамаї, Шевченківська тема, творчість Булата Окуджави, Гарсія Лорки, Сергія Єсеніна. У  жанрових сценках чимало символів та кодових знаків  у яких вирує Україна.
Ми відчуваємо творчу насолоду з якою створює свої картини художниця, недаремно її твори відомі не тільки в Україні, а далеко за її межами. Тому казки для дорослих створені Бодяковою так  своєчасні і повчальні в нашу розбалансованому сьогоденні. Герої її творів інтернаціональні, зрозумілі по своїй суті, тому виставки художниці успішно побували у Німеччині, Білорусії, Росії, Болгарії, Литві…
 Галина Бодякова доступна у вільному тлумаченні сюжетів тому її художні образи зрозумілі дорослим і дітям, корисні широкому загалу. У кожній створеній історії без фальші та епотажності є свій секрет, який глядачу та читачу потрібно відчути самому,  головне – відпустити свою мрію на волю.
 
Валентина Роменська