Лекція "Рафаель проти Дюрера"

В стінах Київського Планетарію 28 вересня 2018 р. о 18:30  відбудеться зустріч - лекція "Рафаель проти Дюрера", яку проводитиме мистецтвознавець Анна Владимирська.
Ми вважаємо, що дана тема зустрічі, була б досить цікавою художній спільноті... 
 
Рафаель, Леонардо да Вінчі та Мікеланджело… Три імені, тісно пов’язані в історії, складають одне чудове сузір’я на горизонті Відродження. Зірка Рафаеля сьогодні сяє не менш яскраво, ніж два сонця Відродження, Леонардо та Мікеланджело – його старших сучасників. Але був художник, твори якого, були безкінечним прикладом для наслідування. Цим художником був геній, якого називали «німецьким Леонардо да Вінчі» - Альбрехт Дюрер..
       
Ім’я  Альбрехта Дюрера на протязі багатьох століть входить в відому сотню найгеніальніших творців в історії людства. Він був надзвичайним майстром графіки, неперевершеним живописцем, теоретиком мистецтва, а ще, вченим, що досліджував теорії перспективи та геометрії, що і наразі є актуальними.  Портрети та автопортрети Дюрера захоплювали не тільки аристократів вього світу, а і художників. У них була свого роду декларація, в якій Дюрер проголошував, що він більше не ремісник, а художник, отже, Божий обранець! Рафаель благоговів перед генієм Дюрера.
Як творчість Рафаеля наповнювалася відкриттями Дюрера – ми поговоримо в нашій бесіді.