Кожен на своєму місті воїн!!!!

Війна це марафон. Важливо кожному бути активним на своєму місті, стати ланцюжком єдиного загального супротиву. Сьогодні як ніколи важлива дієздатність усіх верст населення як на передовій, так і в тилу. Один з прикладів такого супротиву творча креативна молодь в столиці України. Розмова піде про плакати студентів графічного дизайну КНУКІМ і КУК у боротьбі за Україну показують, як автори бачать того, хто прагне позбавити її майбутнього, зазначив викладач член Національної спілки художників України Андрій Будник на своїй сторінці у фейсбуці.
Миттєва творча реакція на злобу дня показує біль, тривогу, огидність до окупантів, прагнення показати своє відношення до варварських подій. Створені плакати показують дію тероборони як важливого ланцюжка у боротьбі за перемогу. Саме таким є твір Ірини Головко із закликом «Виженемо паразитів з нашого дому!». А Марина Попова створила образ пораненого бійця з написом «Україна не забуде!».  Сюмар Катерна порівняла напад раші з фашистською Німеччиною. Гостросюжетні образи яскраві, красномовні, лаконічні спрямовані згуртувати суспільство, тому дійсно сьогодні кожен на своєму місті воїн!!!
Інтернет наповнений  різними фейковими повідомленнями. У відповідь художники Лютенко Єлизавета та Ромась Олександр закликають вірити тільки достовірній інформації та заборонити російські канали. Болбас Володимир зображує двоголового орла якого перемагає блакитно-жовтий прапор. До молитви за Україну запрошує Анастасія Шевчук.
Розглядаючи плакати ми бачимо, як автори миттєво відгукнулися на злобу дня, художніми засобами викривають події, звинувачують агресора, закликають до активного супротиву. Такі художні твори не тільки мобілізують сили, а  виховують любов до свого народу, рідної землі, єднають нас у боротьбі за мир в Україні. 
Плакат стає активною складовою для кінцевого результату –ПЕРЕМОГИ над рашистською навалою.  
Тримаймося!!!!
Валентина Роменська (Єфремова)
Фото Андрія Будника
 
 
 
   Анастасiя Шевчук
 
 
 
   Iрина Головко
 
 
 
   Олександр Ромас
 
 
 
   Володимир Болбас
 
 
 
    Дарина Пiонткевич
 
 
 
   Марiя Попова
 
 
 
   Eдiзавета Лютенко
 
 
 
    Катерина Сюмар