«На сніданок була війна» плакатний проект

  Дорогі шанувальники мистецтва, друзі галереї «Митець» Київської організації Національної спілки художників України. В складний воєнний час для всього народу нашої держави ми намагаємося витримати жорстокі випробовування.
 
  Розв’язана жорстока війна фашистськими загарбниками буквально вибила нас із мирної колії творчого життя. Але мало-помалу ми приходимо до тями й прагнемо внести потужну лепту у премогу українського народу.
 
  Андрій Будник голова секції плакату Київської організації Національної спілки художників України вже не вперше миттєво відгукується на вагомі події долі в суспільстві. Так і на цей раз творча спільнота педагогів та студентів за його ініціативою  миттєво відреагувала на військове вторгнення російського загарбника виставкою плакатів під назвою «На сніданок була війна». Авторами стали студенти Київського національного університету культури і мистецтв» (КНУІКІМ) та Київського університету культури (КУК). За лічені години були створений чат проект у телеграмі під назвою «Креативний супротив КНУІКІМ та КУК» і закипіла творча робота.  Всі хто мав технічну можливість, почали створювати патріотичні плакати. У соцмережах з’явилися повідомлення з формульованою тематикою, слоганами, референсами. Основний напрямок творів – героїзм  воїнів ЗСУ, варварство і підступність військ РФ, запит на підтримку світової спільноти і країн НАТО, захист пам’яток культури, позитивних та негативних персоналій на війні. Таким чином сервільну функцію графічного факультету було переформатовано на патріотичний лад. Створені плакати були оприлюднені для розповсюдження. 
 
  Все це спрямовано на проведення тематичних виставок і демонстрацій на мітингах та фізичної реалізації.  Учасники плакатного проекту  Антоненко Анастасія, Будник Андрій,  Болбас Володимир, Бухарська Анастасія,  Володько Вікторія, Головко Ірина, Гунько Єлізавета, Карєєв Кирило, Кіпліла Інна, Лагута Валентина, Ломко Ольга, Люшня Ярослав, Микитенко Микола, Мусієнко Катерина, Перепилиця Марина, Попова Марія, Пошабля Олександра, Рабенко Руслан, Рубленко Оксана, Трохимчук Юлія, Щавінська Яна, YDZUN. Куратори Андрій Будник, Юлія Трохимчук. 
 
  «Виставку плакату ми представляємо у вікнах нашої галереї  з метою підтримати кожного перехожого який буле проходити повз галерею що розташована на вулиці Васильківській 12», зазначила директор галереї мистецтвознавець, заслужений працівник культури України Картина Кравець. Але витримати фінансове скрутне становище може тільки наша з вами спільна підтримка. Звертаємося про допомогу у проплаті комунальних платежів та підтримати столицю у військовий час.
 
Єднаймося з вірою у ПЕРЕМОГУ!!!
 
Валентина Роменська (Єфремова) мистецтвознавець, заслужений працівник культури України.
Фото Андрія Будника та Карина Кравець